Billån og boliglån. Lån med sikkerhed

Billån og boliglån er de mest populære låneformer. Fordelene ved billån og boliglån er lavere renter - men omkostningerne kan let gøre billån dyrere end forbrugslån. Se dig godt for, inden du får et billån.

Billån og boliglån

Her finder du et udvalg af markedets bedste billån og boliglån.
Når du ansøger om et billån, får du et tilbud fra låneudbyderen, som du derefter kan tage stilling til.

Hold godt øje med gebyrerne. Omkostningerne ved billån kan variere voldsomt. Få tilbud fra mindst tre låneudbydere og vælg det bedste af de tre tilbud!

BankNorwegian logo
Fremragende

5.000-400.000
Lånebeløb

1-15 år
Løbetid

8,99-26,81%
Rente

Straks
Svartid

Samme dag
Udbetaling

Krav

Alder: min. 23 år. Dokumentation: for indtægt. RKI: Du må ikke være registreret i RKI.

Bopæl i Danmark. Fast arbejde. Få et 100% uforpligtende tilbud på 1 min.

Låneeksempel
Bedømmelse
Om Bank Norwegian
Santander Consumer Bank logo
Fremragende

10.000-350.000
Lånebeløb

1-15 år
Løbetid

3,90-9,95%
Rente

1 minut
Svartid

2-3 dage
Udbetaling

Krav

Alder: min. 18 år. Dokumentation: for indtægt. RKI: Du må ikke være registreret i RKI.

Ved lån over 100.000,- kr. skal vi også bede om en kopi af dit/jeres gyldige danske kørekort, pas eller opholdstilladelse.

Låneeksempel
Bedømmelse
Om Santander Consumer Bank

Hvad er et billån?

Billån er en særlig låneform, der bruges til finansiering ved køb af ny, eller nyere bil.  I modsætning til forbrugslån, stiller man normalt sikkerhed for billånet. Sikkerheden stilles gerne i den bil man køber.

Da finansieringsselskabet på den måde har sikkerhed for lånet, er renterne gerne en del lavere end ved f.eks. et forbrugslån, hvor der ingen sikkerhed er.

Der er ingen lovmæssige krav om en udbetaling. I praksis vil mange finansieringsselskaber dog kræve en udbetaling på 20%.

Hvilke biler kan man få billån til?

I princippet kan man få billån til alle biler. Mens det er forholdsvis let at få et billån til en ny eller nyere bil, kan det være svært at finde et billån til køb af lidt ældre biler.
Det kan dog lade sig gøre. Køb af ældre biler kan dog også finansieres ved et almindeligt forbrugslån.

Det er ikke nødvendigt at bilhandlen foregår gennem en bilforhandler. Køber du bilen af en privatperson, kan købet stadig finansieres gennem et billån.

Luksusbiler og specialbiler kan det også være svært at få billån til. Her vil finansieringsselskabet gerne se på din økonomiske situation, inden de tilbyder billån.

Hvor meget kan man låne?

 • Ved nyere biler vil mange finansieringsselskaber tilbyde en 100% finansiering af bilkøbet.
 • Ved lidt ældre biler vil der ofte kræves en udbetaling på 20%.
 • Gamle biler, luksusbiler og speciel biler kan det være svært at få finansieret med et billån. Her vil man være henvist til de lidt dyrere forbrugslån.

Hvad koster et billån

Da finansieringsselskabet har sikkerhed for lånet, vil renten være lavere end ved andre former for lån. Der er til gengæld ekstra udgifter i forbindelse med billånet, f.eks. udgifter til staten:

 • Fast tinglysningsafgift på kr. 1.660,-
 • Variabel tinglysningsafgift på 1,5% af pantebrevets størrelse

Derudover kommer diverse gebyrer til finansieringsselskabet. De kan være i form af:

 • Finansieringsdeklaration
 • Oprettelsesgebyr
 • Etableringsgebyr
 • Stiftelsesprovision
 • Ekspeditionsgebyr

Hvor renteudgiften kan trækkes fra på selvangivelsen, er der ingen fradrag for gebyrer. Pas på gebyrene ved billånet ikke løber løbsk og overstiger fordelen ved den lavere rente!

Hvor får man billån?

Der er mange udbydere af billån. De fleste bilforhandlere har et samarbejde med et finansieringsselskab og tilbyder derfor finansiering af købet. Bilforhandleren får provision for lånet, og er derfor mest interesseret i, at du får finansieret købet der.

Det er dog sjældent den billigste finansieringsmulighed. Det betaler sig at se på andre muligheder, inden man beslutter sig endeligt.

Du finder billån i de fleste banker og online banker ligesom mange online finansieringsselskaber tilbyder billån. De fleste online udbydere har en låneberegner på deres hjemmeside. Du indtaster bilens data og kan straks se dine finansieringsmuligheder.

Hvordan får man et billån?

Der er tre forskellige måder at få et billån på:

 • Hos bilforhandleren.Bilforhandleren har normalt et samarbejde med et finansieringsselskab. Det er du imidlertid ikke bundet af. Det står dig frit for at finde alternative finansiering af bilkøbet.
 • I den fysiske bank.Her møder ud op i banken og får en samtale med din bankrådgiver. Han kan fortælle dig om dine muligheder for et billån og beregne omkostningerne. 
 • På nettet.Her udfylder du en ansøgning på hjemmesiden. Du får et lånetilbud tilsendt indenfor ganske få minutter eller timer. 

Der er store forskelle på de tre muligheder:

Når det gælder bilforhandleren:

 • Bilforhandleren samarbejder med et enkelt selskab – og ikke altid det billigste.
 • Bilforhandleren har et sæt standardpriser som det kan være svært at forhandle ud fra.
 • Lånedokumenterne skal udfærdiges og underskrives hvorefter handlen er på plads nogle dage senere.

Når det gælder fysiske banker:

 • En fysisk bank vil normalt kræve, at du har et engagement med banken i forvejen, typisk en lønkonto. Du er således begrænset til din egen bank.
 • Du skal som regel møde op i banken og redegøre for din økonomiske situation.
 • Lånedokumenterne skal udfærdiges og underskrives hvorefter pengene er til rådighed nogle dage senere.

Når det gælder låneudbydere på nettet:

 • Der er ingen krav om engagement i forvejen, du kan dog ofte låne mere, hvis du tidligere har haft lån og overholdt lånebetingelserne.
 • Du ansøger online og kan straks se hvilke omkostninger og ydelser der er, i forbindelse med billånet.
 • Du får et lånetilbud indenfor minutter eller timer. 
 • Accepterer du et lånetilbud er pengene normalt til rådighed samme dag eller dagen efter.

Find det bedste finansieringstilbud!

Der er meget store forskelle på de vilkår og omkostninger de forskellige finansieringsselskabers tilbud. Få tilbud fra forskellige udbydere inden du bestemmer dig. Det betaler sig ofte at gå frem på følgende måde:

 • Snak med bilforhandleren og få et tilbud.
 • Tag tilbudet med i din bank og spørg banken hvad de kan tilbyde.
 • Find tre online udbydere af billån og ansøg om billån hos dem alle tre.
 • Kig på andre finansieringsformer, f.eks. forbrugslån. Med en god økonomi kan man ofte forhandle sig frem til en lav rente og der er færre stiftelsesomkostninger ved et forbrugslån.

Se dig godt for – der kan være mange penge at spare.

Hvad skal man være særlig opmærksom på?

Har du et billån hvor der er stillet sikkerhed i bilen, kan finansieringsselskabet sælge bilen hvis du ikke overholder betalingerne. Ændre din økonomiske situation sig mens du afvikler billånet, skal du straks tage kontakt til finansieringsselskabet. Her kan man som regel få en fornuftig aftale.

Find ud af hvor lang løbetid billånet skal have. Det er ikke sjovt at skulle betale af på et billån, længe efter bilen ikke kan mere. Er løbetiden for lang, risikere du at stå med en betydelig restgæld, hvis bilen sælges.

Køber du en helt ny bil og kører du omkring 20.000 km om året, vil en løbetid på 6-8 år være passende. Er bilen ikke helt ny eller kører du mere end 20.000 km pr år, skal løbetiden være tilsvarende lavere.

Husk at trække renterne fra. Mange glemmer at trække renteudgifterne fra på selvangivelsen.

Især bankerne har travlt med at advare om Kviklån, selv om flere udbydere tilbyder bedre betingelser end bankerne.

Kviklån bliver ofte hængt ud i pressen på trods af, at flere udbydere har bedre betingelser end traditionelle banker.

Tips om billån


Store prisforskelle

Der kan være meget store forskelle på priserne på billån. Sammenlign tilbudene fra flere låneudbydere og vælg det bedste. Husk at renter kan trækkes fra på selvangivelsen - det kan gebyrer ikke.

Lånets løbetid skal passe til bilen

Sørg for at bilen ikke er slidt helt op, inden lånet er indfriet. Det er surt at skulle betale afdrag på en bil man ikke har.


Du skal have en kasko forsikring

Selv ved brugte biler kræver de fleste finansieringsselskaber en kaskoforsikring. Dette er ikke et krav, hvis bilen finansieres med et forbrugslån.